Energie vergelijken Alkmaar Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Alkmaar? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen zoals Vrijopnaam en Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Alkmaar? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (opties zijn bijv. 1 3 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van iedere organisatie vind je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Hier tref je alle details over stroom, gas en licht in Alkmaar.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €277

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Alkmaar? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Een voorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €180 €15,00 €1.511,90
3 jaar Oxxio €160 €4,44 €1.631,90
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.751,90

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je snel & moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Alkmaar”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door wind of de zon. Of ga voor groene energie uit NL.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Alkmaar:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Alkmaar met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Cogas.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Alkmaar? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Alkmaar is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden vaak sublieme welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €161

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Kies de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Alkmaar zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Strijbeek.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de goedkoopste stroomaanbieder voor jou. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Alkmaar


Zo vind je de goedkoopste energie in Alkmaar

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu meteen de goedkoopste stroom in Alkmaar (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Goede medewerkers
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Verschillende contracten
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Sympatieke service
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Verbruik aanpassen
Concurrerende acties

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Vaste & variabele prijzen
Flinke welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Verschillende contracten
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook laadpalen
3 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Hulp bij overstappen
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Flexibele gasprijs
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Overstapservice
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Alkmaar

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Alkmaar? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je vandaag nog de goedkoopste gasleverancier. Op die pagina zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en ontdek de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Alkmaar). Een aantrekkelijke partij kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Kilder.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Alkmaar.