Energie vergelijken Onna Start met vergelijken en bespaar maar liefst €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Onna? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals Eneco of Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Onna? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke leverancier vergelijk je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Onna.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €176

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Onna? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €170 €14,17 €1.583,10
3 jaar Essent €320 €8,89 €1.703,10
5 jaar Essent €0 €0 €1.823,10

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Onna”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Onna:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Onna waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Leon Zeewolde.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Onna? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Onna is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders bieden je formidabele welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €145

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De volgende energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Onna zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Ingelum.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest voordelige stroomleverancier voor jouw situatie. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Onna


Overstappen naar de goedkoopste energie in Onna

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Onna (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Snel af te sluiten
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Nette service
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Snel oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Vriendelijke service
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Flexibele of vaste prijs
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Direct overstappen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jarig contract
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Overstaphulp
Goede welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
3 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Vaste prijs gas
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Aangename service
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Onna

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Onna? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij eenvoudig de meest voordelige gasmaatschappij. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Steenwijkerland). Een interessante gasmaatschappij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Almelo.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Steenwijkerland.