Energie vergelijken Itens Vergelijk de energieaanbieders en bespaar tot €266


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Itens? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende leveranciers van stroom zoals Anode Energie en Innova Energie. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Itens? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend check je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke aanbieder tref je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Via deze website tref je rijke informatie over stroom, gas en licht in Itens.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €231

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: langetermijncontracten zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Itens? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Energiedirect.nl .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €210 €17,50 €1.557,05
3 jaar Energiedirect.nl €230 €6,39 €1.677,05
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.797,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via deze pagina vergelijk je rap en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Itens”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Itens:

 1. Allure Energie
 2. MAIN Energie
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Itens waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, in de weekenden en met feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Clean Energy.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Itens? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Itens is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen hanteren reusachtige welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €190

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Itens zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elk jaar ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Diever.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest betaalbare stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Itens


Overstappen naar de goedkoopste energie in Itens

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Itens (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Overstaphulp
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
1 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
2 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Slimme meter
Snel af te sluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Behulpzame service
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbiedingen

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Persoonlijke service
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
2 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Nette klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Itens

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energienota. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Itens? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan zoek jij binnen een paar seconden de aantrekkelijkste gasleverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Littenseradiel). Een geschikte maatschappij aangetroffen? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Stuifzand.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Littenseradiel.