Energie vergelijken Oostburg Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Oostburg? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals bijv. DELTA en MAIN Energie. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Oostburg? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend check je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder check je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina blader je door praktische info over gas, stroom en licht in Oostburg.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €234

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Oostburg? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €250 €20,83 €1.583,50
3 jaar Energiedirect.nl €400 €11,11 €1.703,50
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.823,50

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met behulp van deze pagina vergelijk je vlot en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oostburg”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Oostburg:

 1. Energiedirect.nl
 2. Fenor
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Oostburg met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welke van deze opties het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Qurrent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Oostburg? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Oostburg is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen bieden vaak aantrekkelijke welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €172

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie toekomstige aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oostburg zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zeeland. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Jellum.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest voordelige stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Advies: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Oostburg


Vind de goedkoopste energie in Oostburg

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Oostburg (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Zeeland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Betalen in termijnen
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Behulpzame service
Fikse welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Vriendelijke service
Hoge welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Aangename service
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Contract wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Verbruik advies
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Meerdere contracten
Goede welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Duidelijke voorwaarden
Prominente kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Overstaphulp
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Oostburg

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Oostburg? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je gemakkelijk de goedkoopste gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Sluis). Een aantrekkelijke organisatie aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Ambt Delden.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Sluis.