Energie vergelijken Jellum Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Jellum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals Engie en Fenor. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Jellum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieaanbieder. Per leverancier vergelijk je de kosten op jaarbasis en de geldende cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je rijke informatie over stroom, gas en licht in Jellum.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €200

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Jellum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Eneco €110 €9,17 €1.557,30
3 jaar Eneco €280 €7,78 €1.677,30
5 jaar Eneco €0 €0 €1.797,30

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels onze zoekmachine vergelijk je rap en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Jellum”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Jellum:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Jellum met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk direct de aanbieder Energiedirect.nl.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Jellum? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Jellum zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas stunten met goede welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €218

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Jellum zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Dinxperlo.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de aantrekkelijkste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Jellum


Ontdek de goedkoopste energie in Jellum

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Jellum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
1 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Vaste prijs stroom
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Direct overstappen
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Overstapservice
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Goede service
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Flexibele stroomprijs
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Contract wijzigen
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Aangename service
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
3 jaar vast of variabel
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Jellum

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Jellum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je snel & overzichtelijk de meest goedkope gas aanbieder. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Littenseradiel). Een voordelige partij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Suawoude.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Littenseradiel.