Energie vergelijken Oostdijk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Oostdijk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Engie of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oostdijk? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vind je direct de goedkoopste energie. Per organisatie zie je de jaarlijkse kosten en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je bruikbare info over stroom, gas en licht in Oostdijk.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €227

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Oostdijk? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €110 €9,17 €1.583,55
3 jaar Delta €410 €11,39 €1.703,55
5 jaar Delta €0 €0 €1.823,55

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze website vergelijk je gauw en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Oostdijk”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie afkomstig van wind of de zon. Of zoek naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Oostdijk:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Oostdijk die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is soms best moeilijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Qwint.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Oostdijk? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Oostdijk is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden vaak enorme welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €197

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oostdijk zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zeeland. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Jelsum.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest aantrekkelijke aanbieder die past bij jouw situatie. Suggestie: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Oostdijk


Stap over naar de goedkoopste energie in Oostdijk

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu probleemloos de goedkoopste stroom in Oostdijk (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zeeland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Charmante service
Verleidelijke acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Behulpzame service
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Goede medewerkers
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Overstaphulp
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Online account
Fikse welkomstpremie

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Overstapservice
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vriendelijke service
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Nette klantenservice
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Tussentijds aanpassen
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Goede service
Hoge welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Aangename service
Aanzienlijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Oostdijk

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Oostdijk? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij vandaag nog de meest betaalbare aanbieder. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Reimerswaal). Een aantrekkelijke maatschappij gezien? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Ameide.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Reimerswaal.