Energie vergelijken Oosterend Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Oosterend? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom als Vandebron en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Oosterend? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (voor dubbel- of enkel tarief). Aansluitend kies je de ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna vind je direct de goedkoopste energieaanbieder. Per maatschappij check je de energiekosten per jaar en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Hier blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Oosterend.

Alle energieaanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €207

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Oosterend? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar NLE €160 €13,33 €1.583,80
3 jaar NLE €140 €3,89 €1.703,80
5 jaar NLE €0 €0 €1.823,80

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels de vergelijker vergelijk je vlot en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oosterend”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Oosterend:

 1. Budget Energie
 2. Essent
 3. Qwint

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Oosterend met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Enexis.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oosterend? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. Rondom Oosterend zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas geven namelijk gigantische welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €254

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwgekozen aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Oosterend zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Jonkersland.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest betaalbare stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Oosterend


Vind de goedkoopste energie in Oosterend

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Vind nu makkelijk de goedkoopste stroom in Oosterend (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Online account
Fikse welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
3 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Eenvoudig afsluiten
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Flexibele gasprijs
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Slimme meter
Gemakkelijk oversluiten
Fikse welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Meerdere contracten
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Charmante service
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Goede medewerkers
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Oosterend

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oosterend? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij moeiteloos de goedkoopste gasmaatschappij. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Texel). Een geschikte leverancier kunnen vinden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap over binnen een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Ammerstol.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Texel.