Energie vergelijken Joure Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en haastig energieprijzen vergelijken in Joure? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomleveranciers als De Vastelastenbond en Leon Zeewolde. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Joure? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Daarna selecteer je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een tijdelijk energiecontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend vind je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina ontdek je alle info over gas, stroom en licht in Joure.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €176

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: lange verbintenissen zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Joure? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €210 €17,50 €1.557,80
3 jaar Vattenfall €380 €10,56 €1.677,80
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.797,80

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via onze tool vergelijk je vlot en eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Joure”. Tip: filter nu ook op stroom afkomstig van wind of de zon. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Joure:

 1. De Vastelastenbond
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Joure waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief het goedkoopste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je relatief veel van de stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij MAIN Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Joure? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Joure is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers werken met gigantische welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €274

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Joure zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Doldersum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet eenvoudig de meest goedkope leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Tip: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Joure


Profiteer van de goedkoopste energie in Joure

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Joure (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Persoonlijk advies
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Snel oversluiten
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Goede service
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Snel overstappen
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Verbruik aanpassen
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Persoonlijke service
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
2 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Snel oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Aangename service
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Joure

Jullie gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Joure? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je zonder problemen de goedkoopste maatschappij. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (De Friese Meren). Een betaalbare leverancier gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken t Waar.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente De Friese Meren.