Energie vergelijken Oosternieland Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en snel energieprijzen vergelijken in Oosternieland? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan stroommaatschappijen zoals bijv. Anode Energie en Qurrent. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Oosternieland? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Verder selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend check je direct de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier vind je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstkorting. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website check je alle info over gas, stroom en licht in Oosternieland.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €215

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Oosternieland? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Delta €210 €17,50 €1.584,05
3 jaar Delta €190 €5,28 €1.704,05
5 jaar Delta €0 €0 €1.824,05

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van deze pagina vergelijk je snel & zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Oosternieland”. Tip: filter nu ook op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Oosternieland:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Oosternieland waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met bijv. kerst). Welk soort tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is best lastig om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als RENDO Netwerken.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Oosternieland? Het aanbod bestaat uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Oosternieland zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers bieden namelijk daverende welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €169

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De aankomende energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Oosternieland zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Iedere 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Jouswier.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de goedkoopste stroomleverancier voor jou. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Suggestie: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Oosternieland


Overstappen naar de goedkoopste energie in Oosternieland

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Oosternieland (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Direct overstappen
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Nette klantenservice
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Nette service
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Simpele voorwaarden
Aanzienlijke acties

logo current

Qurrent

Windtegoed
1 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

100% groen
Goede service
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Direct overstappen
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Hulp bij overstappen
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Snel oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
1 jarig contract
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Oosternieland

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Oosternieland? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij razendsnel de voordeligste aanbieder. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en vind aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Eemsmond). Een voordelige partij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Amsterdam.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Eemsmond.