Energie vergelijken Jouswier Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €267


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Jouswier? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Anode Energie en Vattenfall. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Jouswier? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna tref je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker vind je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting. Advies nodig? Op deze pagina check je alle details over gas, stroom en licht in Jouswier.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €190

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan een beperkte contractperiode. Wil je een goedkoop energiecontract in Jouswier? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Essent €220 €18,33 €1.557,85
3 jaar Essent €390 €10,83 €1.677,85
5 jaar Essent €0 €0 €1.797,85

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Jouswier”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Jouswier:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Jouswier waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van NLE.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Jouswier? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Jouswier is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers stunten met sensationele welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €211

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwe energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Jouswier zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Domburg.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft meteen de goedkoopste stroom maatschappij voor jouw situatie. Doorslaggevend: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Jouswier


Profiteer van de goedkoopste energie in Jouswier

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Jouswier (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Simpele voorwaarden
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Online verbruik inzien
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Verbruik advies
Interessante kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
1 jarig contract
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Flexibele stroomprijs
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Betalen in termijnen
Concurrerende acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
2 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Snel overstappen
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Jouswier

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Jouswier? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij probleemloos de aantrekkelijkste leverancier. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de meest voordelige gas-tarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Dongeradeel). Een betaalbare gas leverancier gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken t Zandt.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Dongeradeel.