Energie vergelijken Julianadorp Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en vlug energieprijzen vergelijken in Julianadorp? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders zoals UnitedConsumers en Pure Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Julianadorp? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per aanbieder check je de prijs per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door rijke informatie over gas, stroom en licht in Julianadorp.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €209

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Wanneer je langere tijd klant wordt zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Julianadorp? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Premie/maand Totaal
1 jaar NLE €240 €20 €1.557,95
3 jaar NLE €410 €11,39 €1.677,95
5 jaar NLE €0 €0 €1.797,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Julianadorp”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Julianadorp:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Julianadorp die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een prijs voor piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Vattenfall.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Julianadorp? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Julianadorp zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen hebben gewoonlijk interessante welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €128

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je toekomstige energieleverancier regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Julianadorp zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Dongen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft ogenblikkelijk de voordeligste stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Julianadorp


Zo vind je de goedkoopste energie in Julianadorp

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Julianadorp (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Snel oversluiten
Scherpe welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Meerdere contracten
Mooie welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Gemakkelijk oversluiten
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Sympatieke service
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Contract wijzigen
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Diverse prijsafspraken
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Charmante service
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Flexibele stroomprijs
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Online verbruik inzien
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Nette klantenservice
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Julianadorp

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Julianadorp? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij meteen de meest goedkope gasleverancier. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Den Helder). Een aantrekkelijke gasmaatschappij gevonden? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Teeffelen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Den Helder.