Energie vergelijken Oosterwijk Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Oosterwijk? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Bekende namen zijn aanbieders van stroom als Anode Energie of Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Oosterwijk? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vind je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder vergelijk je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Hier check je handige info over gas, stroom en licht in Oosterwijk.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €179

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Oosterwijk? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Essent €240 €20 €1.584,20
3 jaar Essent €220 €6,11 €1.704,20
5 jaar Essent €0 €0 €1.824,20

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via de vergelijker vergelijk je gauw en vloeiend alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oosterwijk”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Veel gekozen groene energie in Oosterwijk:

 1. Energiedirect.nl
 2. MAIN Energie
 3. Qwint

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Oosterwijk waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Allure Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oosterwijk? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. Rondom Oosterwijk is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders werken met huizenhoge welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik wisselen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €246

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oosterwijk zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Na een periode van een jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Jutrijp.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest goedkope energiemaatschappij die past bij jouw situatie. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Oosterwijk


Overstappen naar de goedkoopste energie in Oosterwijk

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Oosterwijk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
2 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Persoonlijk advies
Goede welkomstbonus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Vaste & variabele prijzen
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
3 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Gemakkelijk oversluiten
Goede welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
2 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Goede service
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Online verbruik inzien
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Oosterwijk

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oosterwijk? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij direct de meest voordelige maatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en ontdek de gunstigste gas-prijzen uit de regio (Leerdam). Een aantrekkelijke gas leverancier aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Andel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente Leerdam.