Energie vergelijken Jutrijp Start met vergelijken en krijg een korting tot €286


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Jutrijp? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom zoals bijv. Essent en Qwint. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Jutrijp? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens check je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van elke maatschappij zie je de kosten op jaarbasis en de optionele korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Hier lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Jutrijp.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €251

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Jutrijp? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Duur Leverancier Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Oxxio €250 €20,83 €1.558,00
3 jaar Oxxio €420 €11,67 €1.678,00
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.798,00

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van deze website vergelijk je vlot en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Jutrijp”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Jutrijp:

 1. Allure Energie
 2. Engie
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke inwoner van Jutrijp met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder Oxxio.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Jutrijp? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Jutrijp is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders hanteren doorgaans immense welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €289

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en betaalbaarste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De volgende energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Jutrijp zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Dongjum.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft eenvoudig de voordeligste energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Jutrijp


Profiteer van de goedkoopste energie in Jutrijp

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Jutrijp (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. De opties zijn vast of variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Hulp bij overstappen
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Online account
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Flexibele gasprijs
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
2 jarig contract
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Aangename service
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Persoonlijke service
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
2 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Overstaphulp
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Variabele stroomprijzen
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Overstaphulp
Fikse welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Jutrijp

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Jutrijp? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij zonder moeite de voordeligste leverancier. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Súdwest-Fryslân). Een geschikte gasmaatschappij gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Teerns.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.