Energie vergelijken Oosterwijtwerd Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €293


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Oosterwijtwerd? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroomaanbieders als DELTA en Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Oosterwijtwerd? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder zie je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstpremie. Is het nieuw voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je bruikbare info over stroom, gas en licht in Oosterwijtwerd.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €178

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Oosterwijtwerd? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Eneco .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €250 €20,83 €1.584,25
3 jaar Eneco €230 €6,39 €1.704,25
5 jaar Eneco €0 €0 €1.824,25

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met onze tool vergelijk je rap en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Oosterwijtwerd”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Oosterwijtwerd:

 1. DELTA
 2. Essent
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Oosterwijtwerd waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Ga aan de slag met energie van Anode Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oosterwijtwerd? Dan heb je de keuze tussen flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Oosterwijtwerd is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode fluctueren. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen bieden namelijk fantastische welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €146

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Spot de beste en goedkoopste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwgekozen maatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Oosterwijtwerd zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Na afloop van elk jaar zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Kubaard.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest voordelige leverancier die past bij jouw situatie. Suggestie: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Oosterwijtwerd


Zo vind je de goedkoopste energie in Oosterwijtwerd

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Oosterwijtwerd (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Snel af te sluiten
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
2 jarig contract
Sublieme acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Aangename service
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Online verbruik inzien
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
2 jarig contract
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Meerdere contracten
Scherpe welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Variabele gasprijzen
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Snel af te sluiten
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Online verbruik inzien
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
1 jaar vast of variabel
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Contract wijzigen
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Oosterwijtwerd

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Oosterwijtwerd? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je zonder moeite de voordeligste aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Loppersum). Een geschikte partij gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Andelst.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Loppersum.