Energie vergelijken Oosterwolde Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Oosterwolde? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan stroom maatschappijen als Anode Energie of Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Oosterwolde? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Verder maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Van iedere organisatie vergelijk je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Hier tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Oosterwolde.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €257

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Mee eens? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: contracten voor meerdere jaren zijn prijziger dan kortstondige contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Oosterwolde? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €110 €9,17 €1.584,30
3 jaar NLE €240 €6,67 €1.704,30
5 jaar NLE €0 €0 €1.824,30

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met de vergelijker vergelijk je vlot en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Oosterwolde”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Oosterwolde:

 1. Clean Energy
 2. Fenor
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Oosterwolde waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Budget Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Oosterwolde? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Oosterwolde is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen bieden je gigantische welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €187

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aankomende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Oosterwolde zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Kaag.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt nu de meest aantrekkelijke maatschappij die past bij jouw situatie. Noemenswaardig: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Oosterwolde


Zo vind je de goedkoopste energie in Oosterwolde

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Oosterwolde (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Sympatieke service
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
1 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Duidelijke voorwaarden
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
3 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Overstaphulp
Goede aanbieding

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
2 jarig contract
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Direct overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Inzicht in je verbruik
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
3 jarig contract
Prominente acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
3 jarig contract
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Snel oversluiten
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Oosterwolde

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Oosterwolde? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je direct de goedkoopste maatschappij. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de laagste gastarieven uit de regio (Ooststellingwerf). Een goedkope maatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Anderen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Ooststellingwerf.