Energie vergelijken Oostwoud Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €260


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Oostwoud? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk maar aan stroommaatschappijen als Vrijopnaam of Powerpeers. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Oostwoud? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier zie je wat je per jaar kwijt bent en de aantrekkelijke welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina tref je handige info over stroom, gas en licht in Oostwoud.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €246

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Oostwoud? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand Totaal
1 jaar NLE €200 €16,67 €1.584,75
3 jaar NLE €330 €9,17 €1.704,75
5 jaar NLE €0 €0 €1.824,75

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dat is vaak niet het geval. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Oostwoud”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Oostwoud:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Oostwoud met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het meest geschikt is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Essent.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oostwoud? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. Rondom Oostwoud zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Leveranciers kunnen een aanbod doen met huizenhoge welkomstbonussen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €283

 1. Pluis uit wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwgekozen leverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het kersverse contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Oostwoud zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Holland. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Kantens.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet direct de voordeligste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Oostwoud


Zo vind je de goedkoopste energie in Oostwoud

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Oostwoud (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Levert ketels
Termijnbedrag wijzigen
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Snel oversluiten
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Nette klantenservice
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Vaste prijs gas
Hoge aanbiedingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Persoonlijk advies
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Vaste prijs gas
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
3 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Vriendelijke service
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Oostwoud

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oostwoud? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je gemakkelijk de goedkoopste maatschappij. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Medemblik). Een betaalbare gas leverancier gevonden? Stap dan direct online over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Anloo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Medemblik.