Energie vergelijken Oostzaan Start met vergelijken en ontvang een voordeel tot €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Oostzaan? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom als E.ON of Huismerk Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oostzaan? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie zie je de kosten per 12 maanden en de optionele welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Oostzaan.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €179

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Oostzaan? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Oxxio .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €210 €17,50 €1.584,80
3 jaar Oxxio €340 €9,44 €1.704,80
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.824,80

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met onze tool vergelijk je vlot en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Oostzaan”. Daarnaast kun je sorteren op stroom afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Oostzaan:

 1. DELTA
 2. Greenchoice
 3. Pure Energie

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Oostzaan waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw stroom tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Lees online nu alles over de aanbieder Fenor.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Oostzaan? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de omgeving Oostzaan zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders werken met reusachtige welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik veranderen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €161

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oostzaan zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Kapel Avezaath.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest aantrekkelijke maatschappij die past bij jouw situatie. Goed om te weten: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Oostzaan


Overstappen naar de goedkoopste energie in Oostzaan

Is jouw energierekening te hoog? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Oostzaan (en gas). Overstappen na de energievergelijking gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Meerdere contracten
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Slim besparen
Persoonlijke service
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Nette klantenservice
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Goede medewerkers
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Overstapservice
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Flexibele stroomprijs
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Aangename service
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Flexibele gasprijs
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Flexibele of vaste prijs
Scherpe aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Oostzaan

Ons gasverbruik bepaalt deels de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Oostzaan? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij in luttele seconden de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Oostzaan). Een passende organisatie achterhaald? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Anna Paulowna.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Oostzaan.