Energie vergelijken Katlijk Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €239


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Katlijk? De keuze is vandaag de dag erg groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders als bijvoorbeeld Clean Energy of Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Katlijk? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van het energiecontract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker zie je de kosten op jaarbasis en de optionele korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website lees je alle details over stroom, gas en licht in Katlijk.

Alle maatschappijen

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €194

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Katlijk? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Bonus/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €250 €20,83 €1.558,75
3 jaar EnergieFlex €250 €6,94 €1.678,75
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.798,75

Bij een lang contract ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van deze pagina vergelijk je vluchtig en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Katlijk”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Katlijk:

 1. E.ON
 2. Essent
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Katlijk die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Cogas.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Katlijk? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Katlijk is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie binnen jouw contract opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders van energie en gas bieden vaak daverende welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €178

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Kies de beste en scherpste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Katlijk zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Drieborg.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt meteen de goedkoopste maatschappij voor jou. Let op: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Katlijk


Profiteer van de goedkoopste energie in Katlijk

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Katlijk (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
Goede klantenservice
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Direct overstappen
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Persoonlijk advies
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Tussentijds aanpassen
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Duidelijke voorwaarden
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Variabele stroomprijzen
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Persoonlijke service
Fikse welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Simpele voorwaarden
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Sympatieke service
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Katlijk

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Katlijk? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij snel & overzichtelijk de meest voordelige maatschappij. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Heerenveen). Een goedkope gas leverancier ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Terkaple.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en regel de overstap online in de gemeente Heerenveen.