Energie vergelijken Arcen Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Arcen? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk maar aan aanbieders van stroom zoals Energieflex en Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Arcen? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer een postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier tref je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. cashback-korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze website blader je door handige info over stroom, gas en licht in Arcen.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gelijk oversluiten

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €180

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Arcen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Qurrent €170 €14,17 €1.514,10
3 jaar Qurrent €280 €7,78 €1.634,10
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.754,10

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Via deze pagina vergelijk je snel & soepel leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Arcen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Arcen:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Arcen waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van de stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Clean Energy.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Arcen? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Arcen is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers bieden namelijk serieuze welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €168

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Filter de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De nieuwe energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Arcen zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Teroele.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest betaalbare aanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Arcen


Zo vind je de goedkoopste energie in Arcen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Arcen (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Limburg)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Nette service
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Nette klantenservice
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Behulpzame service
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Sympatieke service
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene stroom
1 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Verbruik aanpassen
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Persoonlijk advies
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Persoonlijk advies
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Hulp bij overstappen
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Arcen

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en koken op een fornuis. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Arcen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je makkelijk de meest voordelige leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Venlo). Een aantrekkelijke partij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Krabbendijke.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Venlo.