Energie vergelijken Ospel Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Ospel? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen zoals bijv. Energieflex en Oxxio. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Ospel? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas plus stroom) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierna bepaal je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie vergelijk je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl check je alle info over stroom, gas en licht in Ospel.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Minder betalen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot wel €201

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Ospel? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Green Choice.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €200 €16,67 €1.585,50
3 jaar Green Choice €160 €4,44 €1.705,50
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.825,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels onze zoekmachine vergelijk je vlot en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ospel”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Ospel:

 1. Eneco
 2. Innova Energie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Ospel met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het beste is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je relatief veel van de stroom rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Qwint.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Ospel? Het aanbod bestaat uit vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Ospel zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen bieden namelijk goede welkomstpremies. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €137

 1. Bekijk wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw nieuwe energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Ospel zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Aan het einde van het jaar compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Kerkenveld.

 1. Bereken je verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest goedkope energieaanbieder voor jou. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Ospel


Profiteer van de goedkoopste energie in Ospel

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu direct de goedkoopste stroom in Ospel (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Aangename service
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Goede service
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
1 jarig contract
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verschillende contracten
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Persoonlijk advies
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Charmante service
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Flexibele gasprijs
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Snel af te sluiten
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Behulpzame service
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Aangename service
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Ospel

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Ospel? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je zonder problemen de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven uit de regio (Nederweert). Een goedkope partij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Asch.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Nederweert.