Energie vergelijken Ottersum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Ottersum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Eneco of Fenor. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Ottersum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (enkele- of dubbele meter). Aansluitend kies je de ideale looptijd van jouw contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend zie je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere aanbieder zie je de kosten per 12 maanden en de eventuele. korting. Wil je aanvullende informatie? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Ottersum.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €263

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat wil toch iedereen? Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Ottersum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Eneco €130 €10,83 €1.585,90
3 jaar Eneco €240 €6,67 €1.705,90
5 jaar Eneco €0 €0 €1.825,90

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze pagina vergelijk je snel & moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Ottersum”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ottersum:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Ottersum waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk soort tarief het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Westland Infra.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ottersum? De twee contractsoorten zijn variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Ottersum is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieaanbieders geven jouw prachtige welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €263

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je nieuwe energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ottersum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Limburg. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Kimswerd.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de voordeligste maatschappij voor jouw situatie. Cruciaal: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Ottersum


Ontdek de goedkoopste energie in Ottersum

Is jouw energierekening te hoog? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Ottersum (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Behulpzame service
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Slim besparen
Verschillende contracten
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Hulp bij overstappen
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Charmante service
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Contract wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Eenvoudig afsluiten
Prominente kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Meerdere contracten
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Vaste prijs gas
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vriendelijke service
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Diverse prijsafspraken
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Direct overstappen
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Ottersum

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energienota. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Ottersum? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je gelijk de goedkoopste leverancier. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je alle gasprijzen bekijken, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Gennep). Een betaalbare partij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken ben je vrij om er toch van af te zien. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Avenhorn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Gennep.