Energie vergelijken Oud Ade Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Oud Ade? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Energieflex en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Oud Ade? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij check je de kosten op jaarbasis en de hoogte van de cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Via deze pagina lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Oud Ade.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €262

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Oud Ade? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €150 €12,50 €1.586,00
3 jaar Oxxio €260 €7,22 €1.706,00
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.826,00

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je snel & moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oud Ade”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van wind of de zon. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Oud Ade:

 1. Vandebron
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Oud Ade waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Echter, let goed op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Lees online nu alles over de aanbieder RENDO Netwerken.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Oud Ade? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Oud Ade is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen bieden je sublieme welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Hoe gaat dat in z’n werkt? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €141

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oud Ade zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Na een periode van een jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Kinnum.

 1. Schat het netto verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de voordeligste leverancier voor jou. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Oud Ade


Stap over naar de goedkoopste energie in Oud Ade

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Oud Ade (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Zuid-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Meerdere contracten
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
2 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene stroom
Aangename service
Scherpe aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Contract wijzigen
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Overstaphulp
Interessante acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Verschillende contracten
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Flexibele gasprijs
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Goede service
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Oud Ade

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oud Ade? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je vandaag nog de voordeligste maatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw woning (Kaag en Braassem). Een passende gas leverancier ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Azewijn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Kaag en Braassem.