Energie vergelijken Azewijn Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Azewijn? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals bijv. Vandebron en Qurrent. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Azewijn? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van elke aanbieder tref je de jaarlijkse kosten en de geldende korting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Azewijn.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €204

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil je een goedkoop energiecontract in Azewijn? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €180 €15,00 €1.514,90
3 jaar Energiedirect.nl €120 €3,33 €1.634,90
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.754,90

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Azewijn”. Daarnaast kun je sorteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Azewijn:

 1. E.ON
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Azewijn waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over NLE.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Azewijn? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Azewijn zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en contractuele verplichtingen aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas geven jouw gigantische welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €153

 1. Ga na of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De volgende energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Azewijn zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Tilligte.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet in een oogopslag de meest voordelige energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Azewijn


Overstappen naar de goedkoopste energie in Azewijn

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Azewijn (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Gelderland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Aangename service
Interessante acties

logo essent

Essent

Bekende leverancier
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo eneco

Eneco

HollandseWind
1 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Overstaphulp
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Vaste prijs gas
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vriendelijke service
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Online verbruik inzien
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Contract wijzigen
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Overstapservice
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
1 jaar vast of variabel
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Snel af te sluiten
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Goede klantenservice
Hoge aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Azewijn

Gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Azewijn? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij probleemloos de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte verbruik per jaar in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Montferland). Een aantrekkelijke organisatie gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Kwadijk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Montferland.