Energie vergelijken Oud-Alblas Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €247


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Oud-Alblas? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders zoals Budget Energie of Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Oud-Alblas? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (enkele- of dubbele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierop volgend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke leverancier tref je de jaarlijkse kosten en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Oud-Alblas.

Alle leveranciers

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot €176

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Oud-Alblas? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €200 €16,67 €1.586,25
3 jaar Energiedirect.nl €310 €8,61 €1.706,25
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.826,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze tool vergelijk je snel & gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Oud-Alblas”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Oud-Alblas:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. UnitedConsumers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Oud-Alblas met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een apart tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Budget Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Oud-Alblas? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Oud-Alblas is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen bieden vaak formidabele welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €249

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij aangepast op jouw woning.
 3. Kies de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw toekomstige energieleverancier regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Oud-Alblas zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zuid-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Klijndijk.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de meest betaalbare stroomaanbieder voor jou. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Oud-Alblas


Ontdek de goedkoopste energie in Oud-Alblas

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu direct de goedkoopste stroom in Oud-Alblas (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zuid-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Vriendelijke service
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Gemakkelijk oversluiten
Scherpe welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
2 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Charmante service
Fikse aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Overstapservice
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Inzicht in je verbruik
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Variabele gasprijzen
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Overstapservice
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Direct overstappen
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Variabele gasprijzen
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Oud-Alblas

Het verbruik van gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oud-Alblas? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij direct de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Molenwaard). Een passende maatschappij gezien? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Baard.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Molenwaard.