Energie vergelijken Oud Ootmarsum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €262


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Oud Ootmarsum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Toonaangevende partijen zijn stroomaanbieders als Energiedirect.nl en Pure Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Oud Ootmarsum? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw woning. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier check je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstbonus. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina check je bruikbare info over stroom, gas en licht in Oud Ootmarsum.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €248

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Oud Ootmarsum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar EnergieFlex €180 €15,00 €1.586,15
3 jaar EnergieFlex €290 €8,06 €1.706,15
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.826,15

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met onze zoekmachine vergelijk je rap en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oud Ootmarsum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Oud Ootmarsum:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Oud Ootmarsum met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Bezuinigen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Allure Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Oud Ootmarsum? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Oud Ootmarsum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen hanteren sublieme welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €241

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en goedkoopste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Oud Ootmarsum zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Klazienaveen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest voordelige energiemaatschappij voor jouw woning en verbruik. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Doorslaggevend: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Oud Ootmarsum


Vind de goedkoopste energie in Oud Ootmarsum

Is jouw energierekening te hoog? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Oud Ootmarsum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
1 jarig contract
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Verbruik aanpassen
Flinke aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Vaste prijs stroom
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Overstaphulp
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Persoonlijke service
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Overstaphulp
Hoge welkomstkorting

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vriendelijke service
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Oud Ootmarsum

Ons gasverbruik neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Oud Ootmarsum? Met behulp van onze gas-vergelijker bekijk jij zonder problemen de meest voordelige gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Dinkelland). Een geschikte leverancier gevonden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In deze periode kun je nog van het contract af. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Baak.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en stap online over in de gemeente Dinkelland.