Energie vergelijken Klazienaveen Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €241


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Klazienaveen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld Eneco of Innova Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Klazienaveen? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij vind je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Via deze website lees je handige info over stroom, gas en licht in Klazienaveen.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €262

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Klazienaveen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €190 €15,83 €1.559,95
3 jaar Engie €170 €4,72 €1.679,95
5 jaar Engie €0 €0 €1.799,95

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van deze website vergelijk je razendsnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Klazienaveen”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Klazienaveen:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Klazienaveen waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer jij een belangrijk deel van de stroom op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het is een hele klus om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk alles over de maatschappij Oxxio.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Klazienaveen? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. In de plaats Klazienaveen zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders hanteren doorgaans prachtige welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €281

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en scherpste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Klazienaveen zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Drenthe. Na een periode van een jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Eernewoude.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de voordeligste maatschappij voor jouw situatie. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Klazienaveen


Vind de goedkoopste energie in Klazienaveen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Klazienaveen (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Snel oversluiten
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Snel af te sluiten
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Simpele voorwaarden
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Verbruik advies
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Nette klantenservice
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Tussentijds aanpassen
Aantrekkelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
3 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Betalen in termijnen
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Klazienaveen

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energienota. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Klazienaveen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je makkelijk de meest betaalbare gasleverancier. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Emmen). Een interessante organisatie achterhaald? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Tirns.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Emmen.