Energie vergelijken Klooster Lidlum Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Klooster Lidlum? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan leveranciers van stroom zoals Anode Energie of Powerpeers. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Klooster Lidlum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna tref je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere organisatie vind je de energiekosten per jaar en de geldende welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op onze website tref je bruikbare info over gas, stroom en licht in Klooster Lidlum.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €227

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Klooster Lidlum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Korting Premie/maand Totaal
1 jaar Eneco €240 €20 €1.560,20
3 jaar Eneco €220 €6,11 €1.680,20
5 jaar Eneco €0 €0 €1.800,20

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. De belangrijkste eigenschap dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dat is vaak niet het geval. Middels onze tool vergelijk je vlot en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Klooster Lidlum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Klooster Lidlum:

 1. DELTA
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk huis in Klooster Lidlum met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is een hele klus om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij UnitedConsumers.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Klooster Lidlum? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Klooster Lidlum is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk interessante welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €193

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en goedkoopste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwe energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Klooster Lidlum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Echt.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt meteen de voordeligste energieaanbieder voor jouw situatie. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Klooster Lidlum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Klooster Lidlum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Klooster Lidlum (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Behulpzame service
Hoge welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Snel overstappen
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Contract wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Flexibele stroomprijs
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

100% groen
Hulp bij overstappen
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
1 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Online account
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Goede service
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Behulpzame service
Goede welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Direct overstappen
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Klooster Lidlum

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Klooster Lidlum? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij makkelijk de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw situatie (Franekeradeel). Een betaalbare aanbieder gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Tjuchem.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en start met besparen in de gemeente Franekeradeel.