Energie vergelijken Oude Meer Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Oude Meer? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan leveranciers van stroom zoals bijv. Essent en HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Oude Meer? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder ontdek je de prijs per jaar en de hoogte van de welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Oude Meer.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €237

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract gewoon afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Oude Meer? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Premie/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €240 €20 €1.586,45
3 jaar Essent €350 €9,72 €1.706,45
5 jaar Essent €0 €0 €1.826,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met de vergelijker vergelijk je supersnel en soepel de populaire groene stroom leveranciers. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Oude Meer”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van wind of de zon. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Oude Meer:

 1. De Vastelastenbond
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Oude Meer met toegang tot energie heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je relatief veel van jouw energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als E.ON.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Oude Meer? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Oude Meer is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders geven jouw verrassende welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €156

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en scherpste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwgekozen energieleverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oude Meer zonnepanelen voor jezelf aangekocht? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Kloosterburen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de goedkoopste stroomaanbieder voor jouw woning en verbruik. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Oude Meer


Vind de goedkoopste energie in Oude Meer

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Check nu razendsnel de goedkoopste stroom in Oude Meer (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Holland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Verbruik advies
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Verbruik advies
Fikse welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Nette klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Goede medewerkers
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
1 jarig contract
Flinke welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
1 jarig contract
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Verbruik advies
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Vaste prijs gas
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Inzicht in je verbruik
Verleidelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Oude Meer

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Oude Meer? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij nu de voordeligste gasleverancier. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gasprijzen uit de regio (Haarlemmermeer). Een geschikte leverancier achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Baarn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Haarlemmermeer.