Energie vergelijken Oude Pekela Vergelijk energiemaatschappijen en krijg een korting tot €231


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Oude Pekela? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroomaanbieders als bijvoorbeeld E.ON en Qurrent. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Oude Pekela? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vergelijk je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vind je wat je per jaar kwijt bent en de geldende welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Op onze website ontdek je praktische info over stroom, gas en licht in Oude Pekela.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €232

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Oude Pekela? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand Jaarlijks
1 jaar NLE €110 €9,17 €1.586,55
3 jaar NLE €370 €10,28 €1.706,55
5 jaar NLE €0 €0 €1.826,55

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze pagina vergelijk je vluchtig en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oude Pekela”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Oude Pekela:

 1. Anode Energie
 2. Huismerk Energie
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Oude Pekela die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een tarief voor de piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Energiedirect.nl.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Oude Pekela? Maak dan eerst een keuze uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In en rondom Oude Pekela zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen hebben gewoonlijk gigantische welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €205

 1. Bekijk wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Filter de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwgekozen energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oude Pekela zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Kloosterzande.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest aantrekkelijke leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Oude Pekela


Overstappen naar de goedkoopste energie in Oude Pekela

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Oude Pekela (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Groningen)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
3 jarig contract
Concurrerende kortingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
2 jarig contract
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Charmante service
Concurrerende kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Persoonlijk advies
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Aangename service
Fikse welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Betalen in termijnen
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Aangename service
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Aangename service
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Oude Pekela

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oude Pekela? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij gelijk de goedkoopste maatschappij. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Pekela). Een voordelige gasmaatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Babberich.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Pekela.