Energie vergelijken Koarnjum Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Koarnjum? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom zoals Anode Energie of Greenchoice. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Koarnjum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens selecteer je de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend zie je regelrecht de goedkoopste energie. Per organisatie vind je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Koarnjum.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €220

Een lage stroom- en gasrekening. Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Koarnjum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Termijn Maatschappij Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €150 €12,50 €1.560,50
3 jaar Engie €280 €7,78 €1.680,50
5 jaar Engie €0 €0 €1.800,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van deze website vergelijk je vluchtig en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Koarnjum”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Koarnjum:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Iedere bewoner van Koarnjum waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij de dubbele meters kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van de stroom op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Enduris.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Koarnjum? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de regio Koarnjum zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen hanteren doorgaans hoge welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €298

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwe energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Koarnjum zonnepanelen laten plaatsen? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Edam.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt nu de meest aantrekkelijke energieaanbieder die past bij jouw situatie. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Koarnjum


Profiteer van de goedkoopste energie in Koarnjum

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Koarnjum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Betalen in termijnen
Flinke aanbieding

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs gas
Flinke welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Verschillende contracten
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
1 jarig contract
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Duidelijke voorwaarden
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Behulpzame service
Prominente acties

logo engie

Engie

100% duurzaam
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Verbruik aanpassen
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
2 jaar vast of variabel
Hoge aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Overstapservice
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Koarnjum

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, om te douchen en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Koarnjum? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan zoek jij makkelijk de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Via de vergelijker kun je alle gasprijzen bekijken, met cashback-acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en vind de laagste gastarieven voor jouw woning (Leeuwarderadeel). Een betaalbare gas leverancier gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Toornwerd.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Leeuwarderadeel.