Energie vergelijken Oudehaske Vergelijk alle energieleveranciers en krijg kortingen tot wel €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Oudehaske? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders zoals bijv. Eneco en NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Oudehaske? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Vervolgens kies je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere verstrekker ontdek je de prijs per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina check je alle info over stroom, gas en licht in Oudehaske.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot €268

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Klopt dat? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn prijziger dan kortstondige contracten. Zoek je een goedkoop energiecontract in Oudehaske? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €170 €14,17 €1.586,85
3 jaar Budget Energie €110 €3,06 €1.706,85
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.826,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze website vergelijk je vlot en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Oudehaske”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Oudehaske:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. Pure Energie

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Oudehaske met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het beste is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw energie op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Huismerk Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oudehaske? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Oudehaske is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en leveringsvoorwaarden worden herberekend. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen geven namelijk serieuze welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik wisselen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €241

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwe energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oudehaske zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Koekange.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft direct de goedkoopste energieaanbieder voor jouw situatie. Belangrijk: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Oudehaske


Vind de goedkoopste energie in Oudehaske

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu snel de goedkoopste stroom in Oudehaske (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Verbruik advies
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Charmante service
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Inzicht in je verbruik
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Vaste & variabele prijzen
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Vaste prijs stroom
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
2 jarig contract
Concurrerende acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Persoonlijk advies
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Online account
Scherpe aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Overstapservice
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
3 jarig contract
Hoge aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Oudehaske

Gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt om onze woningen op te warmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oudehaske? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij in minder dan een minuut de goedkoopste aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (De Friese Meren). Een betaalbare leverancier kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Bakel.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente De Friese Meren.