Energie vergelijken Oudelande Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Oudelande? De keuze is vandaag de dag erg groot. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen zoals bijv. Engie en Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oudelande? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (enkele- of dubbele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je meteen de goedkoopste energie. Van iedere verstrekker zie je de prijs per jaar en de optionele welkomstkorting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Oudelande.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €213

De goedkoopste stroom en gas Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant ontvang je een leuke korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Oudelande? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €190 €15,83 €1.586,95
3 jaar Essent €130 €3,61 €1.706,95
5 jaar Essent €0 €0 €1.826,95

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Oudelande”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Oudelande:

 1. Energiedirect.nl
 2. Engie
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Oudelande waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Check alle details over Innova Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oudelande? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Oudelande is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met prachtige welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €241

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Oudelande zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zeeland. Aan het einde van het jaar compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Kolderwolde.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt direct de meest betaalbare stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Advies: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Oudelande


Stap over naar de goedkoopste energie in Oudelande

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Oudelande (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zeeland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Persoonlijke service
Interessante acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Flexibele gasprijs
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Verschillende contracten
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Eenvoudig afsluiten
Aantrekkelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
1 jarig contract
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Hulp bij overstappen
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Inzicht in je verbruik
Hoge aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Maandelijks bijstellen
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
3 jarig contract
Scherpe welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Oudelande

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, om te douchen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oudelande? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je probleemloos de voordeligste aanbieder. Via onze tool doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Borsele). Een aantrekkelijke gasmaatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Bakkeveen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Borsele.