Energie vergelijken Oudemirdum Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Oudemirdum? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroomleveranciers als Anode Energie of Oxxio. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Oudemirdum? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbele- of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens ontdek je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij zie je de prijs per jaar en de geldende cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Op onze website lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Oudemirdum.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €202

De goedkoopste stroom en gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Oudemirdum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €200 €16,67 €1.587,00
3 jaar Eneco €140 €3,89 €1.707,00
5 jaar Eneco €0 €0 €1.827,00

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je razendsnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Oudemirdum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Oudemirdum:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. NLE

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Oudemirdum waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het leeuwendeel van jouw stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Leon Zeewolde.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Oudemirdum? Dan is er de opties voor flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Oudemirdum is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders stunten met enorme welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €149

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Spot de beste en voordeligste energie-aanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jouw toekomstige leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De vernieuwde prijsafspraak zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Oudemirdum zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Kolham.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ontdekt ogenblikkelijk de meest goedkope energieaanbieder voor jou. Noemenswaardig: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Oudemirdum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Oudemirdum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Vind nu direct de goedkoopste stroom in Oudemirdum (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Vaste prijs stroom
Aanzienlijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Direct overstappen
Mooie welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vaste prijs gas
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Goede service
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Sympatieke service
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
1 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Goede medewerkers
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

CO2 beperkt
3 jaar vast of variabel
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Direct overstappen
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Online account
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Oudemirdum

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Oudemirdum? Met behulp van onze gas-vergelijker check je meteen de goedkoopste gasmaatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (De Friese Meren). Een goedkope aanbieder aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Balgoij.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente De Friese Meren.