Energie vergelijken Oudendijk Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €276


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Oudendijk? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Allure Energie en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Oudendijk? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Hierna bepaal je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per leverancier vergelijk je de kosten per 12 maanden en de aantrekkelijke cashback-korting. Is het nieuw voor jou? Op onze website lees je bruikbare info over stroom, gas en licht in Oudendijk.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €191

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Oudendijk? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Green Choice €230 €19,17 €1.587,15
3 jaar Green Choice €170 €4,72 €1.707,15
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.827,15

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en zonder problemen groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oudendijk”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Oudendijk:

 1. De Vastelastenbond
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Oudendijk met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Consumeer je relatief veel van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oudendijk? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Oudendijk zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen kunnen een aanbod doen met goede welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €282

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwgekozen leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oudendijk zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Na een periode van een jaar krijg je hier een vergoeding voor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Kollumerpomp.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft eenvoudig de goedkoopste leverancier voor jouw situatie. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Oudendijk


Vind de goedkoopste energie in Oudendijk

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Kies nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Oudendijk (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Holland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Eenvoudig afsluiten
Fikse welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede medewerkers
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
1 jarig contract
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Eenvoudig afsluiten
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Direct overstappen
Verleidelijke acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Vaste prijs stroom
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Duidelijke voorwaarden
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
2 jarig contract
Interessante acties


Prijzen gas vergelijken in Oudendijk

Het verbruikte gas beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Oudendijk? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij razendsnel de meest goedkope gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Koggenland). Een interessante gas leverancier gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Stap vandaag nog over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Nu ook online: Energie vergelijken Balkbrug.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Koggenland.