Energie vergelijken Oudeschip Start met vergelijken en bespaar wel €245


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Oudeschip? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Hierbij kun je denken aan stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Eneco of Pure Energie. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Oudeschip? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend ontdek je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie check je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website tref je praktische info over stroom, gas en licht in Oudeschip.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €210

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Oudeschip? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Vattenfall .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Vattenfall €140 €11,67 €1.587,45
3 jaar Vattenfall €230 €6,39 €1.707,45
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.827,45

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je gauw en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Oudeschip”. Je kunt ook filteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of filter op uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Oudeschip:

 1. De Vastelastenbond
 2. Fenor
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Oudeschip waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je relatief veel van jouw stroom op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan koelapparatuur en routers. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Qwint.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Oudeschip? Maak dan eerst een keuze uit vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In Oudeschip zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Leveranciers bieden vaak immense welkomst vergoedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €280

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Kies de beste en scherpste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende energieleverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oudeschip zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Kootstertille.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest voordelige energieaanbieder voor jou. Cruciaal: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Aanwijzing: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Oudeschip


Vind de goedkoopste energie in Oudeschip

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu direct de goedkoopste stroom in Oudeschip (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Jaren actief
1 jarig contract
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Direct overstappen
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Diverse prijsafspraken
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Flexibele gasprijs
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Snel overstappen
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Vaste prijs stroom
Scherpe aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Online account
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Aangename service
Verleidelijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Vaste prijs gas
Concurrerende kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Goede klantenservice
Mooie welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Oudeschip

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oudeschip? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je snel de meest betaalbare gasleverancier. Met behulp van deze site staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en ontdek de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Eemsmond). Een aantrekkelijke partij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Bant.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw situatie in de gemeente Eemsmond.