Energie vergelijken Kootstertille Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Kootstertille? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk maar aan aanbieders van stroom als Vandebron of Pure Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Kootstertille? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vind je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Kootstertille.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Lagere prijzen voor energie

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €184

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Kootstertille? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Budget Energie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €150 €12,50 €1.561,25
3 jaar Budget Energie €110 €3,06 €1.681,25
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.801,25

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je razendsnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Kootstertille”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Kootstertille:

 1. Allure Energie
 2. Greenchoice
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke woning in Kootstertille die energie verbruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, op zaterdagen en zondagen en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Energieflex.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Kootstertille? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Kootstertille is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met prachtige welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €158

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Kootstertille zonnepanelen op je adres actief? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. De benaming hiervoor is salderen. Ook met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Eersel.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de meest aantrekkelijke stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Doorslaggevend: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Kootstertille


Ontdek de goedkoopste energie in Kootstertille

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu direct de goedkoopste stroom in Kootstertille (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Snel overstappen
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
3 jarig contract
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Verbruik aanpassen
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

100% groen
Vriendelijke service
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
1 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Maandelijks bijstellen
Fikse welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Verschillende contracten
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Goede service
Flinke welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Flexibele of vaste prijs
Prominente kortingen


Prijzen gas vergelijken in Kootstertille

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Kootstertille? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste gasmaatschappij. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en bekijk de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Achtkarspelen). Een voordelige organisatie kunnen vinden? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Tytsjerk.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Achtkarspelen.