Energie vergelijken Oudeschoot Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €287


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Oudeschoot? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn stroom maatschappijen als Eneco en Fenor. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oudeschoot? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energie. Per maatschappij vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Via deze website lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Oudeschoot.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €235

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Oudeschoot? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Essent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Maatschappij Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Essent €150 €12,50 €1.587,50
3 jaar Essent €240 €6,67 €1.707,50
5 jaar Essent €0 €0 €1.827,50

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Via onze tool vergelijk je rap en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oudeschoot”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Oudeschoot:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Oudeschoot met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw energie tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij UnitedConsumers.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Oudeschoot? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Oudeschoot zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode wisselen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in Januari en in Juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieleveranciers kunnen een aanbod doen met goede welkomstaanbiedingen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De hoogte van de boete loopt op tot €139

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oudeschoot zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Kootwijk.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de voordeligste maatschappij voor jou. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Oudeschoot


Overstappen naar de goedkoopste energie in Oudeschoot

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Oudeschoot (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Direct overstappen
Prominente acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Diverse prijsafspraken
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Nette service
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Termijnbedrag wijzigen
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Vaste prijs gas
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Snel oversluiten
Goede welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Goede klantenservice
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Charmante service
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

100% duurzaam
Verbruik advies
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Aangename service
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Nette service
Scherpe welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Variabele gasprijzen
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Oudeschoot

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Oudeschoot? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij in minder dan een minuut de meest betaalbare gasmaatschappij. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Heerenveen). Een aantrekkelijke gasmaatschappij gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Bantega.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Heerenveen.