Energie vergelijken Bantega Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Bantega? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen als De Vastelastenbond en Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Bantega? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens kies je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker ontdek je de prijs per jaar en de beschikbare korting. Is het nieuw voor jou? Hier vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Bantega.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €241

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Bantega? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (van een doorsnee-gezin)

Contract Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €180 €15,00 €1.516,40
3 jaar Oxxio €420 €11,67 €1.636,40
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.756,40

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze pagina vergelijk je supersnel en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Bantega”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Bantega:

 1. Eneco
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Bantega waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een tarief voor de daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, verschilt enorm per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is best lastig om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Engie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Bantega? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Bantega zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren doorgaans fantastische welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €247

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie toekomstige aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze kersverse overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Bantega zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elke 12 maanden zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Tzum.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je treft in een oogopslag de meest betaalbare stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Goed om te weten: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Bantega


Vind de goedkoopste energie in Bantega

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Bantega (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Hulp bij overstappen
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Maandelijks bijstellen
Concurrerende acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Verschillende contracten
Mooie aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Charmante service
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Nette service
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Inzicht in je verbruik
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Vaste prijs gas
Goede welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Termijnbedrag wijzigen
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
1 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Goede klantenservice
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Snel af te sluiten
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Bantega

Het gas (M3 verbruik) heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas wordt verbruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Bantega? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij gemakkelijk de meest goedkope leverancier. Via de vergelijker bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gastarieven uit de regio (De Friese Meren). Een passende aanbieder gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Ledeacker.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en stap online over in de gemeente De Friese Meren.