Energie vergelijken Ouwsterhaule Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Ouwsterhaule? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij stroomaanbieders zoals DELTA en Pure Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Ouwsterhaule? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Geef je postcode en huisnummer door, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend selecteer je de looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de optionele cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website tref je alle details over gas, stroom en licht in Ouwsterhaule.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €233

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Als je kiest voor een lange periode krijg je een hogere korting. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Ouwsterhaule? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Delta €240 €20 €1.587,95
3 jaar Delta €330 €9,17 €1.707,95
5 jaar Delta €0 €0 €1.827,95

Bij langlopende contracten ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze tool vergelijk je snel & eenvoudig de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ouwsterhaule”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ouwsterhaule:

 1. Budget Energie
 2. MAIN Energie
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Ouwsterhaule met toegang tot energie is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke optie voor jou het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie op daluur tijden?Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij RENDO Netwerken.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Ouwsterhaule? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Ouwsterhaule is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen geven namelijk prachtige welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €134

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie aanstaande energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Ouwsterhaule zonnepanelen op jullie huis? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Friesland. Iedere 12 maanden wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit principe is ‘salderen’. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Koudum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest goedkope maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Ouwsterhaule


Ontdek de goedkoopste energie in Ouwsterhaule

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Ouwsterhaule (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Levert ketels
Online account
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Sympatieke service
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
2 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Contract wijzigen
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Flexibele stroomprijs
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

100% duurzaam
Variabele stroomprijzen
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Meerdere contracten
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Nette service
Mooie aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Ouwsterhaule

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Ouwsterhaule? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je nu de voordeligste leverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw situatie (De Friese Meren). Een passende gas leverancier gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Bavel.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente De Friese Meren.