Energie vergelijken Koudum Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Koudum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Allure Energie of Pure Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Koudum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe gaat dat? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Daarna kies je de ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energieaanbieder. Van elke organisatie zie je de kosten op jaarbasis en de beschikbare welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door alle details over gas, stroom en licht in Koudum.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €209

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dat zo? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Koudum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar Energiedirect.nl €250 €20,83 €1.561,75
3 jaar Energiedirect.nl €210 €5,83 €1.681,75
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.801,75

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Koudum”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Koudum:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. NLE

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elke woning in Koudum die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, in het weekend en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: het enkeltarief is eenvoudiger! Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over NLE.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Koudum? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Koudum zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract wisselen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden vaak gigantische welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €251

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De aankomende maatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Koudum zonnepanelen op jullie huis? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Is er een contractjaar verstreken, dan zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Eexterveenschekanaal.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de meest goedkope maatschappij voor jou. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Koudum


Overstappen naar de goedkoopste energie in Koudum

Is jouw energierekening te hoog? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Koudum (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Persoonlijke service
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Verbruik advies
Aantrekkelijke kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Behulpzame service
Flinke welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Direct overstappen
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
2 jarig contract
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus

logo engie

Engie

ENGIE app
Persoonlijke service
Goede aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
1 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Aangename service
Aantrekkelijke acties

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Persoonlijk advies
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Koudum

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Koudum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je probleemloos de meest goedkope gasleverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul jouw postcode en een begroting van het gasverbruik, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Súdwest-Fryslân). Een goedkope gasmaatschappij achterhaald? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Uitdam.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.