Energie vergelijken Bavel Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Bavel? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Greenchoice. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Bavel? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens check je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke organisatie zie je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina check je rijke informatie over gas, stroom en licht in Bavel.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar eenvoudig €175

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Bavel? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Essent €120 €10 €1.516,85
3 jaar Essent €190 €5,28 €1.636,85
5 jaar Essent €0 €0 €1.756,85

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Middels onze tool vergelijk je gauw en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Bavel”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Bavel:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Oxxio

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke woning in Bavel waar energie geleverd wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van jouw energie rond de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: selecteer het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder NLE.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Bavel? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Waarin verschillen deze van elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In en rondom Bavel is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders stunten met speciale welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €223

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Check energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie aanstaande energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Bavel zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Elk jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Uitdam.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de aantrekkelijkste maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Bavel


Ontdek de goedkoopste energie in Bavel

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Bavel (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Noord-Brabant)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Vaste & variabele prijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Sympatieke service
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Charmante service
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Persoonlijk advies
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Flexibele gasprijs
Hoge aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Vaste prijs stroom
Hoge welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Variabele gasprijzen
Mooie aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Tussentijds aanpassen
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Inzicht in je verbruik
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Bavel

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Bavel? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij gelijk de meest voordelige maatschappij. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Breda). Een passende organisatie gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Legemeer.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Breda.