Energie vergelijken Overberg Start met vergelijken en krijg een korting tot €233


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en gauw energieprijzen vergelijken in Overberg? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Erkende organisaties zijn leveranciers van stroom zoals De Vastelastenbond of Huismerk Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Overberg? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer je postcode en huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van het contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend zie je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere verstrekker ontdek je de kosten per 12 maanden en de optionele korting. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in Overberg.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar vandaag nog €260

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dat zo? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Direct een goedkoop energiecontract in Overberg? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Vattenfall €110 €9,17 €1.588,05
3 jaar Vattenfall €350 €9,72 €1.708,05
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.828,05

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je razendsnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Overberg”. Daarnaast kun je sorteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Overberg:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Overberg waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en met feestdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is een hele klus om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Coteq Netbeheer.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Overberg? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Overberg zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De ontwikkelingen van de prijzen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energiemaatschappijen bieden namelijk sublieme welkomstpremies. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €238

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Kies de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De volgende energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Overberg zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Utrecht. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Krabbendijke.

 1. Schat het netto verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de voordeligste stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Cruciaal: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Overberg


Zo vind je de goedkoopste energie in Overberg

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Overberg (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Utrecht)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Flexibele of vaste prijs
Goede aanbieding

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
3 jaar vast of variabel
Goede welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Tussentijds aanpassen
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Goede klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Goede medewerkers
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Variabele gasprijzen
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Verschillende contracten
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Overstapservice
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
1 jarig contract
Hoge welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
2 jarig contract
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Overberg

Gasverbruik bepaalt deels de energienota. Het gas wordt doorgaans gebruikt voor de verwarming van het huis, om water op te warmen en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Overberg? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je in luttele seconden de meest goedkope gasleverancier. Op deze website doorzoek je de gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind aantrekkelijke gastarieven uit de regio (Utrechtse Heuvelrug). Een geschikte gas leverancier ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Bedum.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Utrechtse Heuvelrug.