Energie vergelijken Overdinkel Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €234


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Overdinkel? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Waarschijnlijk ken jij stroom maatschappijen zoals Energiedirect.nl en HVC. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Overdinkel? Vergelijk energieprijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Geef je postcode en huisnummer door, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vind je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie check je de energiekosten per jaar en de optionele korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina vind je alle info over gas, stroom en licht in Overdinkel.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar vandaag nog €219

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Overdinkel? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. We hebben een berekening gemaakt van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Essent €120 €10 €1.588,10
3 jaar Essent €360 €10 €1.708,10
5 jaar Essent €0 €0 €1.828,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met behulp van onze zoekmachine vergelijk je supersnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Overdinkel”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie opgewekt door wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Overdinkel:

 1. E.ON
 2. Fenor
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Overdinkel met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Allure Energie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Overdinkel? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In Overdinkel zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet content met jullie huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energiemaatschappijen hanteren goede welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete wisselt, maar is al snel €292

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie toekomstige energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Overdinkel zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Kraggenburg.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest voordelige energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Overdinkel


Stap over naar de goedkoopste energie in Overdinkel

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Overdinkel (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Meerdere contracten
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Verbruik advies
Aanzienlijke kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
3 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Nette klantenservice
Scherpe aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene stroom
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Vaste prijs gas
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Verbruik aanpassen
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Verbruik aanpassen
Prominente acties

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Eenvoudig afsluiten
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Overdinkel

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Overdinkel? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je snel de meest goedkope maatschappij. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en verbruik per jaar in, en achterhaal de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Losser). Een interessante organisatie gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Binnen dit stadium mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Start nu ook met Energie vergelijken Beegden.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Losser.