Energie vergelijken Overloon Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €252


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Overloon? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Toonaangevende partijen zijn aanbieders van stroom zoals Budget Energie of Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Overloon? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie vind je de prijs per jaar en de eventuele. welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze website ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Overloon.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €217

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract slim ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Overloon? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Premie Premie/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €130 €10,83 €1.588,15
3 jaar Eneco €370 €10,28 €1.708,15
5 jaar Eneco €0 €0 €1.828,15

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met onze tool vergelijk je vluchtig en moeiteloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Overloon”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door wind of de zon. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Overloon:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Overloon met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en met feestdagen). Welke type tarief het goedkoopste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Onder andere TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Check alle details over Anode Energie.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Overloon? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Overloon zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders bieden je fantastische welkomstacties. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €238

 1. Trek na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Zoek de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe aanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Overloon zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Kreileroord.

 1. Bereken je verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je treft in een oogopslag de voordeligste leverancier voor jouw situatie. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Overloon


Vind de goedkoopste energie in Overloon

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Selecteer nu snel de goedkoopste stroom in Overloon (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Diverse prijsafspraken
Prominente acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Overstapservice
Flinke welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
1 jarig contract
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Hulp bij overstappen
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Tussentijds aanpassen
Fikse aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Nette service
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Overstapservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Verbruik advies
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Aangename service
Goede aanbieding

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Simpele voorwaarden
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Aangename service
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Overloon

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om het fornuis te gebruiken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Overloon? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je meteen de goedkoopste gasmaatschappij. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Boxmeer). Een aantrekkelijke aanbieder aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Beek.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Boxmeer.