Energie vergelijken Overschild Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Overschild? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld De Vastelastenbond en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Overschild? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierop volgend selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna ontdek je meteen de goedkoopste energie. Van elke organisatie zie je de kosten per 12 maanden en de optionele cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website check je alle details over gas, stroom en licht in Overschild.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €202

Een lage gas- en stroomrekening Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Of toch niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met contracten die je vastzet voor de korte termijn. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Overschild? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van NLE .

Rekenvoorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Contract Leverancier Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €140 €11,67 €1.588,20
3 jaar NLE €380 €10,56 €1.708,20
5 jaar NLE €0 €0 €1.828,20

Bij een contract van bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Overschild”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Overschild:

 1. Budget Energie
 2. HVC
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Overschild die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En je wint hooguit een paar tientjes. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Budget Energie.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Overschild? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Overschild is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden schommelen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak is dat in januari en in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen bieden vaak serieuze welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke fases moet ik dan doorlopen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €300

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw gegevens.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Overschild zonnepanelen op je adres actief? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Krewerd.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt direct de aantrekkelijkste leverancier voor jouw situatie. Advies: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Belangrijk: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Overschild


Overstappen naar de goedkoopste energie in Overschild

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Zoek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Overschild (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Dit is vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Termijnbedrag wijzigen
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Slim besparen
Sympatieke service
Prominente acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Goede service
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Hulp bij overstappen
Flinke aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Variabele stroomprijzen
Flinke aanbieding

logo current

Qurrent

Windtegoed
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Aangename service
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Nette klantenservice
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

97% tevredenheid
1 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Hulp bij overstappen
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Overschild

Jullie gasverbruik vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Overschild? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je in luttele seconden de meest betaalbare gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Slochteren). Een interessante maatschappij aangetroffen? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Beek en Donk.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en regel de overstap online in de gemeente Slochteren.