Energie vergelijken Overveen Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Overveen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Je hebt vast gehoord van stroommaatschappijen zoals Energiedirect.nl en Pure Energie. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Overveen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dubbel of enkel). Daarna maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstbonus. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina lees je rijke informatie over gas, stroom en licht in Overveen.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €176

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Hieronder vind je alle uitleg.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gelijk voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Overveen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €160 €13,33 €1.588,30
3 jaar Qurrent €400 €11,11 €1.708,30
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.828,30

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Aan de hand van onze tool vergelijk je supersnel en gemakkelijk groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Overveen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Overveen:

 1. Anode Energie
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Overveen die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk tarief het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je relatief veel van de energie tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is soms best moeilijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij De Vastelastenbond.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Overveen? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Overveen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom tijdens het contract aangepast worden. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Aanbieders geven jouw goede welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €210

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De volgende leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Overveen zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Noord-Holland. Per jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. De benaming hiervoor is salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Krimpen aan den IJssel.

 1. Maak een begroting van het verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de aantrekkelijkste stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Let op: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies een overstapmoment. Let op: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Overveen


Zo vind je de goedkoopste energie in Overveen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Zoek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Overveen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
1 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Flexibele gasprijs
Goede welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Vaste prijs gas
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Snel overstappen
Concurrerende kortingen

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Goede service
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Vaste prijs gas
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Nette service
Prominente kortingen

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Tussentijds aanpassen
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Overveen

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Gas gebruiken we voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Overveen? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij gemakkelijk de meest goedkope gasleverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Bloemendaal). Een goedkope aanbieder gevonden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Beemte Broekland.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw woning in de gemeente Bloemendaal.