Energie vergelijken Paterswolde Start met vergelijken en bespaar maar liefst €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en spoedig energieprijzen vergelijken in Paterswolde? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan erkende stroommaatschappijen als Budget Energie of Huismerk Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Paterswolde? Vergelijk de prijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbel of enkel). Hierna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna zie je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder vergelijk je wat je per jaar kwijt bent en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Alles weten over contracten en tarieven? Hier vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Paterswolde.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar vandaag nog €210

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract meteen vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Paterswolde? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Oxxio €120 €10 €1.588,85
3 jaar Oxxio €190 €5,28 €1.708,85
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.828,85

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & eenvoudig groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Paterswolde”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Paterswolde:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. NLE

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Paterswolde waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als HVC.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Paterswolde? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Paterswolde zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Dan kun je mogelijk je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Aanbieders stunten met daverende welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €235

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Paterswolde zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Kwadijk.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je vindt eenvoudig de meest betaalbare leverancier voor jouw woning en verbruik. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Paterswolde


Ontdek de goedkoopste energie in Paterswolde

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Paterswolde (en gas). Energie vergelijken en oversluiten heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Flexibele gasprijs
Flinke aanbiedingen

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Charmante service
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Behulpzame service
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Snel af te sluiten
Verleidelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verbruik advies
Goede welkomstpremie

logo current

Qurrent

Windtegoed
Hulp bij overstappen
Mooie welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Overstaphulp
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
3 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Charmante service
Aanzienlijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Goede klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Vriendelijke service
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Hulp bij overstappen
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Paterswolde

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Paterswolde? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan bekijk jij zonder moeite de voordeligste gasleverancier. Via onze tool staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de laagste gastarieven voor jouw situatie (Tynaarlo). Een interessante organisatie achterhaald? Stap dan direct online over. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In die dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Belfeld.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Tynaarlo.