Energie vergelijken Peest Start met vergelijken en bespaar maar liefst €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Peest? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Ongetwijfeld ken je wel stroomaanbieders zoals UnitedConsumers en Vattenfall. En er komen steeds meer aanbieders bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Peest? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Vervolgens bepaal je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Daarna vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere energieaanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstkorting. Wil je aanvullende informatie? Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Peest.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €266

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Of toch niet? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Peest? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Qurrent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Premie Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Qurrent €130 €10,83 €1.588,90
3 jaar Qurrent €200 €5,56 €1.708,90
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.828,90

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van onze tool vergelijk je rap en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Peest”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Peest:

 1. Eneco
 2. MAIN Energie
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Peest waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (’s avonds en ’s nachts, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke optie voor jou het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij een belangrijk deel van de energie in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk direct de aanbieder Innova Energie.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Peest? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Peest is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak is dat in januari en in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijsontwikkeling is doorgaan lastig te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Dan kun je mogelijk jouw huidige energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden je aantrekkelijke welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €262

 1. Pluis uit wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De volgende energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Peest zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Drenthe. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit noemen we salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Kwintsheul.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest betaalbare leverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Peest


Vind de goedkoopste energie in Peest

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Peest (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Persoonlijk advies
Flinke aanbieding

logo essent

Essent

Levert panelen
Goede medewerkers
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Persoonlijk advies
Hoge welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Charmante service
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Snel oversluiten
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
Goede klantenservice
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Snel oversluiten
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Snel overstappen
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Charmante service
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Peest

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Peest? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vergelijk je snel de meest voordelige leverancier. Via de vergelijker doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en check de laagste gastarieven uit de regio (Noordenveld). Een betaalbare organisatie aangetroffen? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Bellingwolde.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Noordenveld.