Energie vergelijken Peins Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €229


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Peins? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroomaanbieders als Anode Energie of Huismerk Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Peins? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je het gewenste energietarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna vind je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder vind je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina vind je alle details over gas, stroom en licht in Peins.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €273

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant krijg je een hogere korting. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Zoek je een goedkoop energiecontract in Peins? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Green Choice .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Korting/maand Overzicht
1 jaar Green Choice €140 €11,67 €1.588,95
3 jaar Green Choice €210 €5,83 €1.708,95
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.828,95

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom erg kostbaar is. Dat is vaak niet het geval. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en probleemloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Peins”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Peins:

 1. Vandebron
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Peins die energie verbruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welk tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het leeuwendeel van de stroom tijdens deze daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Bijvoorbeeld computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Leon Zeewolde.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Peins? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Peins is het vaste energietarief het meest populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders bieden namelijk prachtige welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €193

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste aanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. De nieuwgekozen energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Peins zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Elke 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Laag Zuthem.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt nu de meest betaalbare energiemaatschappij voor jou. Goed om te weten: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Belangrijk: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Peins


Profiteer van de goedkoopste energie in Peins

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu snel de goedkoopste stroom in Peins (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Persoonlijke service
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Simpele voorwaarden
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
2 jaar vast of variabel
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Direct overstappen
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Snel oversluiten
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Online verbruik inzien
Interessante acties

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
3 jarig contract
Interessante acties

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Diverse prijsafspraken
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Behulpzame service
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
2 jarig contract
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Peins

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Peins? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven uit de regio (Franekeradeel). Een passende maatschappij gevonden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Nu ook online: Energie vergelijken Belt-Schutsloot.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Franekeradeel.