Energie vergelijken Pernis Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en snel energieprijzen vergelijken in Pernis? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom als UnitedConsumers en Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Pernis? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Heel eenvoudig! Vul je locatie in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (gas en stroom) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of direct opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Vervolgens vind je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vergelijk je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Via deze pagina check je alle info over gas, stroom en licht in Pernis.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €210

Bespaar direct op jouw stroom & gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn prijziger dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Pernis? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Energiedirect.nl €170 €14,17 €1.589,10
3 jaar Energiedirect.nl €240 €6,67 €1.709,10
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.829,10

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via deze website vergelijk je gauw en eenvoudig aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Pernis”. Daarnaast kun je sorteren op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Veel gekozen groene energie in Pernis:

 1. De Vastelastenbond
 2. MAIN Energie
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Pernis waar stroom verbruikt wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in de weekenden en met feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is een hele uitdaging om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Noordelijk Lokaal Duurzaam.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Pernis? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Pernis zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en leveringsvoorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Mogelijkerwijs kan jij het oude energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders bieden namelijk formidabele welkomstkortingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €135

 1. Ga na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en scherpste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwe energieleverancier regelt de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Pernis zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zuid-Holland. Iedere 12 maanden ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Lage Mierde.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de voordeligste energieleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Pernis


Overstappen naar de goedkoopste energie in Pernis

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu meteen de goedkoopste stroom in Pernis (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Zuid-Holland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstpremie

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Charmante service
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Verbruik advies
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Sympatieke service
Flinke welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Eenvoudig afsluiten
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Snel oversluiten
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Termijnbedrag wijzigen
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Online verbruik inzien
Verleidelijke kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Verbruik advies
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Aangename service
Verleidelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Contract wijzigen
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Pernis

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Pernis? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vergelijk je probleemloos de goedkoopste leverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en vind de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Rotterdam). Een aantrekkelijke gasmaatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Tijdens die twee weken kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Bemmel.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Rotterdam.